Wykonanie

Danie o długiej tradycji w moim domu. Pamiętam je z wczesnego dzieciństwa. Nie wymaga wiele czasu ani skomplikowanych składników. Wystarczą
ziemniaki, które zostały nam z obiadu.PaszportySkładnikigotowane
ziemniakijajkomąka pszennasólSposób przygotowaniaKrok 1Zemleć ugotowane
ziemniaki w maszynce. Dodać
jajko,
sól i stopniowo dodawać
mąkę, do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i nieklejące. Tak, aby dało się wałkować. Następnie rozwałkować do grubości powiedzmy pół cm i kroić w nieduże prostokąty. Usmażyć placki na gorącym tłuszczu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Paszporty, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyPlacki ziemniaczanePlacki z
cukiniiBananowe placuszki z
rodzynkamiSeler w cieście z
orzechamiDrożdżaki