Placki i naleśniki to moje ulubione śniadaniowe dania. Dziś wpadłam na pomysł zrobienia bananowych placków. Wyszły pyszne, słodziutkie. Świetnie komponują się też z kwaśną śmietaną, tak dla przełamania smaku.Składniki1 banan (najlepiej bardzo dojrzały)1 jajko1 łyżka cukru1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mleka2 łyżki rodzynekolej (do smażenia)Opcjonalniekwaśna śmietanaSposób przygotowaniaKrok 1Rozdrobnić banana widelcem i wymieszać z jajkiem. Dodać cukier, mleko i mąkę. Wszystko dokładnie połączyć łyżką. Wsypać rodzynki i jeszcze raz zamieszać.Krok 2Smażyć na odrobinie oleju, ok. 30 sekund z każdej strony.Z powyższej porcji wychodzi ok. 15 placuszków.Krok 3Świetnie smakują z odrobiną kwaśnej śmietany.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Bananowe placuszki z rodzynkami, 10.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyPlacki z kaszy mannyMoja granolaSeler w cieście z orzechamiDrożdżakiPlacuszki z serkiem wiejskim i jogurtem