ßßß
 
            
         Placuszki z cukinii najbardziej lubimy w takiej wersji. Ale na blogu znajdziecie je również w innych wersjach (np. z ziemniakami czy z kuskusem).2 cukinie2 jajkakilka łyżek mąkisól, pieprz,natka pietruszkiodrobina startej gałki muszkatołowej (dodaje ciekawego smaku)olej do smażeniaMłodą cukinię wraz ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na sitku na 10-15 minut.Po tym czasie odcisnąć sok, a cukinię przełożyć do miski.Dodać jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszać.Smażyć nieduże placki na rozgrzanej patelni z obu stron.
Placuszki z cukinii najbardziej lubimy w takiej wersji. Ale na blogu znajdziecie je również w innych wersjach (np. z ziemniakami czy z kuskusem).2 cukinie2 jajkakilka łyżek mąkisól, pieprz,natka pietruszkiodrobina startej gałki muszkatołowej (dodaje ciekawego smaku)olej do smażeniaMłodą cukinię wraz ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na sitku na 10-15 minut.Po tym czasie odcisnąć sok, a cukinię przełożyć do miski.Dodać jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszać.Smażyć nieduże placki na rozgrzanej patelni z obu stron.