Wykonanie
            Chociaż przypominają wyglądem placki ziemniaczane, w smaku bardzo się od nich różnią. Są tak delikatne, jakby w środku miały leciutki i aksamitny mus. Koniecznie spróbujcie, bo są pyszne!


Składniki na ok. 18-20 niewielkich placków :1 średnia żółta 
cukinia2 pełne łyżki gładkiego 
twarożku2-3 łyżki 
mąki1 
jajkonatka pietruszkisól, 
pieprz do smaku
olej do smażeniaPrzygotowanie :Umytą 
cukinię ścieram (ze skórką) na grubej tarce, przekładam do miski. Dodaję 
twarożek i 
jajko, mieszam dokładnie, po czym dodaję 
mąkę, posiekaną 
natkę pietruszki, 
sól i 
pieprz do smaku. Z przygotowanego ciasta od razu smażę niewielkie placuszki- z obu stron na złoty kolor.Przepis autorski.

