Wykonanie
            Piękne 
cukinie wyrosły mi w tym roku. Chyba każdy chociaż raz w swoim życiu raczył się smakiem 
cukiniowych placków, więc oczywistym było, że pierwsza 
cukinia pójdzie na placki.Są bardzo delikatne, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smaczne. Zamiast 
natki pietruszki można dać dowolne 
zioła, na pewno wyjdą pyszne. Idealne na każdą 
porę dnia.

/Zucchini fritters(scroll down to see a recipe in English)Składniki:
cukiniapół 
cebulijajko2 łyżki 
mąkigarść posiekanej 
natki pietruszkisól i 
pieprzolej do smażeniaPrzygotowanie:
Jajko wymieszać z 
mąką i 
przyprawami. 
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, 
cebulę posiekać w piórka. Dodać do ciasta razem z 
natką pietruszki. Smażyć na rozgrzanym 
oleju przez 2-3 minuty z każdej strony.

Ingredients:zucchinihalf of onionegg2 tablespoons 
flourhandful of chopped parsleysalt and pepperoil for fryingPreparation:Mix egg with the 
flour and spices. Grate zucchini on the grater with coarse mesh and chop the onion. Add to the dough together with parsley. Fry in hot oil for 2-3 minutes on each 
side.
