Wykonanie

Bezmięsny sos do
makaronu dla osób, które lubią czasami odpocząć od
mięsnych dańSkładniki2 średnie
czerwone cebule4 ząbki
czosnku1 puszka
pomidorków pelati1 mała
marchewka2
łodygi seleru naciowego1 łyżeczka
bazylii,
oreganoprzyprawy sól,
pieprz, ostra i
słodka papryka1 łyżka
oliwy2 łyżki
koncentratu pomidorowego3 łyżki
śmietanki 30%Sposób przygotowaniaKrok 1
Cebulkę kroimy w piórka,
czosnek w plasterki i smażymy na
oliwię do zeszklenia. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach
marchewkę oraz pokrojony w kostkę
seler naciowy. Podlewamy lekko
wodą i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy
pomidorki pelati,
koncentrat pomidorowy, dusimy ok 5 minut. Hartujemy
śmietankę i dodajemy do sosu. Przyprawiamy do smaku
bazylią,
oregano, słodką i
ostrą papryką,
solą,
pieprzem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyZapiekanka z
kaszy gryczanej i
twarogu p. Hani Rostkowskiej – danie konkursoweZapiekane roladki z
cukiniiZdrowe śniadanie do pracy cz. 12Zielony koktajlPesto z
awokado i
orzechów włoskich z
makaronem