ßßß
Bezmięsny sos do makaronu dla osób, które lubią czasami odpocząć od mięsnych dańSkładniki2 średnie czerwone cebule4 ząbki czosnku1 puszka pomidorków pelati1 mała marchewka2 łodygi seleru naciowego1 łyżeczka bazylii, oreganoprzyprawy sól, pieprz, ostra i słodka papryka1 łyżka oliwy2 łyżki koncentratu pomidorowego3 łyżki śmietanki 30%Sposób przygotowaniaKrok 1Cebulkę kroimy w piórka, czosnek w plasterki i smażymy na oliwię do zeszklenia. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojony w kostkę seler naciowy. Podlewamy lekko wodą i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy pomidorki pelati, koncentrat pomidorowy, dusimy ok 5 minut. Hartujemy śmietankę i dodajemy do sosu. Przyprawiamy do smaku bazylią, oregano, słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyZapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu p. Hani Rostkowskiej – danie konkursoweZapiekane roladki z cukiniiZdrowe śniadanie do pracy cz. 12Zielony koktajlPesto z awokado i orzechów włoskich z makaronem