ßßß
Dla osób lubiących zdrowo się odżywiać. Słodko- kwaśny smak.Składniki400 gram buraków250 gram ziemniaków1 duża czerwona cebula1 litr bulionu3 łyżki masłapieprz, sól do smakubazylia suszona0,5 średniej cytrynyczosnek w proszkugroszek ptysiowyśmietana lub jogurtSposób przygotowaniaKrok 1Buraki gotujemy, kroimy na kostkę. Cebulkę i ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku.Krok 2W garnku gotujemy bulion. Do bulionu dodajemy cebulkę, ziemniaki i buraczki i gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy. Blendujemy na gładką masę. Przyozdabiamy kleksem śmietany i groszkiem ptysiowym.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.7/ 10 (6 votes cast)Krem z czerwonych buraków, 8.7 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyChłodnikBarszcz czerwony
Jem zdrowo: Kotlety brokułowo- jajeczneJem zdrowo: jogurt z nasionami chia i owocami
Zupa krem z pieczonej papryki