ßßß
 
            
         2 główki czosnku (ok. 20 ząbków)2 cebule3 litry bulionu5 ziemniaków2 łyżki śmietany2 łyżki masłasól, pieprzZiemniaki pokroić w kostkę i dodać do bulionu, gotować do miękkości. Cebule i czosnek drobno pokroić, zeszklić na maśle i dorzucić do zupy. Chochelkę wywaru rozrobić ze śmietaną i wlać do zupy. Zmiksować na krem, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami.
2 główki czosnku (ok. 20 ząbków)2 cebule3 litry bulionu5 ziemniaków2 łyżki śmietany2 łyżki masłasól, pieprzZiemniaki pokroić w kostkę i dodać do bulionu, gotować do miękkości. Cebule i czosnek drobno pokroić, zeszklić na maśle i dorzucić do zupy. Chochelkę wywaru rozrobić ze śmietaną i wlać do zupy. Zmiksować na krem, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami.
