ßßß
Treściwa sałatka, która nadaje się na zakrapianą alkoholem imprezę.Ostatnio jadłam troszkę zmienioną wersję – zamiast kurczaka była pikantna wołowina. Oczywiście smakowała jeszcze lepiej niż z drobiem. Ale umówmy się… kurczaczek bardziej sie opłaca.;pSkładniki300 gram makaronu (np. kolorowych świderków)1 duża pierś kurczaka (pojedyncza)1 puszka czerwonej fasoli1 duża czerwona papryka150 gram sera edamskiego2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegopieprz, przyprawa do gyrosaSposób przygotowaniaKrok 1Makaron ugotować wg. przepisu podanego na opakowaniu (lepiej żeby nie był zbyt miękki). Odstawić do ostygnięcia.Krok 2Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na oliwie z przyprawą gyros. Przestudzić.Krok 3Fasolę przelać zimą wodą i odcedzić na sitku.Krok 4Paprykę i ser pokroić w kostkę.Krok 5Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski. Wieszać z majonezem, jogurtem i dowolną ilością świeżo mielonego pieprzu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Sałatka meksykańska, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyŚwiderki z czerwoną fasoląKurczak z ricottą i szpinakiem
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 2Makaron orkiszowy z kurczakiem i warzywamiSałatka meksykańska