Wykonanie
Dziś chcę zaprezentować Wam kolejny produkty Raw And Happy … tak, to jeszcze nie koniec! W każdym razie, dziś na słono… znaczy wytrawnieChrupiące surowe
krakersy klasyczne oraz
słonecznikowe bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły i zdecydowanie mam ochotę na więcej. Zajadałam je w czasie przerw na uniwersytecie a część podałam też z
marchewką pastą – coś a’la hummus, ale jednak nie do końca. Głównie ze względu na proporcje składników – tak bardziej oszczędny jest (dla mnie hummus musi
mieć duuużo tahini <3), po studencku 😀 W każdym razie, wyszła mi przepyszna pasta marchewkowa z
ciecierzycy, która smakowała idealnie wraz z chrupkimi, zdrowymi
krakersami Happy!


marchewkowa pasta z
ciecierzycy vel
marchewkowy hummuscarrot chickpea spread vel carrot hummusSkładniki:2 średnie
marchewkiząbek
czosnku
230g
ciecierzycy (ugotowanej)
pieprzsól morska1-2 łyżek
soku z cytrynyspora łyżka tahiniwędzona
papryka,
suszona pietruszkaok. 1/4 szklanki
wodysumak i mielona
papryka do podania
Marchew przekroić wzdłuż na pół (można lekko natłuścić
olejem) i razem z
czosnkiem upiec do miękkości w ok. 180-200 stopniach Celsjusza. Ostudzić. Następnie zmiksować razem z pozostałymi składnikami, poza
wodą.
Wodę dolać na koniec, w takiej ilości by powstała gęsta, ale kremowa pasta. Podawać z dowolnym
pieczywem, warzywami lub tak jak ja – z zdrowymi, surowymi
krakersami. Smacznego!Przechodząc do
krakersów…. Tutaj znajdziecie recenzję pierwszego smaku.

„Happy Classic: wytrawny smak kiełkowanego lnu,
słonecznika i gryki z wyrazistą nutą
słodyczy daktyla i
rodzynek. Pełnowartościowa baza każdej kanapki.”

Skład: k.
siemię lnianę, k. gryka (33%), k.
słonecznik,
rodzynki sułtańskie,
daktyle, k.chia
szałwia hiszpańska, k.
amarantus.Stworzone z BIO surowców.Ten smak pokazał bardziej swoje słodkie oblicze.
Daktyle oraz
rodzynki jak dla mnie są wyraźne wyczuwalne. Przez co też
krakersy klasyczne smakowały mi najbardziej spośród
trzech rodzai. Ta ich delikatna
słodycz wręcz perfekcyjnie wpasowała się w „klimat” powyższej pasty marchewkowej.
Krakersy słonecznikowe Happy„Happy
Słonecznikowy: pełnoziarniste połączenie kiełkowanych
ziaren słonecznika, lnu,
amarantusa i
szałwii hiszpańskiej (chia) z
ziołami i peruwiańską MACA. Zdrowie i energia.”

Skład: k.
siemię lniane, k.
słonecznik (30%), k.
sezam niełuskany,
rodzynki sułtańskie, maca, k.chia
szałwia hiszpańska, k.
amarantus,
zioła (
czarnuszka,
kminek,
koper włoski, macierzanka), krystaliczna
sól himalajska.Stworzone z BIO składników.Wersja z
słonecznikiem jak widać na zdjęciach tak
słoneczna, że i słońce postanowiło ją oświecić! 😀 Tutaj wyraźnie czuć dodatek naturalnych
ziół. Oczywiście jak poprzednicy – są chrupiące, surowe i w 100% zdrowe dla naszego organizmu. Nic dodać, nic ująć!Więcej informacji i inne recenzję Ran And Happy znajdziecie TUTAJ . Możecie też poczytać co nieco o firmie na ich stronie oraz zakupić produkty w sklepie internetowym .Udanego dniaP.S. Przy okazji dziękuję Wam z całego
serca za urodzinowe życzenia pod ostatnim postem :*
