ßßß Cookit - przepis na Migdały pod palmą i czekoladowe ciasto.

Migdały pod palmą i czekoladowe ciasto.

nazwa

Wykonanie

Migdały pod palmą ? Czy to brzmi aby na pewno jak jesienny klimat? … Nie do końca. W każdym razie, dla mnie kokos i migdały to połączenie, którym zajadam się cały rok, a szczególnie na święta. Jak można się domyślić, Migdały pod palmą, to nazwa kolejnych surowych bakaliowych kuleczek . Tym razem wersja z kokosem i migdałami . Postanowiłam jak zawsze, nie tylko zajadać się nimi solo, ale też dodać do jakiegoś dania, wypieku, itp. Upiekłam więc ultra czekoladowe ciacho, żeby było jeszcze ciekawiej – z burakiem . Niczym brownie, mokre i zbite, ale zdecydowanie nie zakalcowate. Pełne czekolady . Z przepysznymi kuleczkami Rawnello na wierzchu. Rozpływam się na samą myśl o tym jaki ten wypiek był pyszny
Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda, przekonajcie się koniecznie!
czekoladowo-kokosowe ciasto z burakiem i kuleczkami z kokosem Rawnello
chocolate-coconut beetroot cake with Rawnello coconut balls
Składniki:
1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
kopiasta łyżka mąki kokosowej
opcjonalnie: łyżka wiórek kokosowych
łyżka kakao
łyżka siemienia lnianego (tu: złote)
szczypta cynamonu
łyżka syropu daktylowego
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
2 malutkie buraczki lub jeden średni (ugotowane lub upieczone)
ok. 1/3 szklanki mleka roślinnego (najlepiej sojowe lub kokosowe)
garstka ziaren kakaowca
kostka/dwie gorzkiej czekolady (tu: 90%)
opcjonalnie: kuleczki kokosowe Rawnello
Ugotowane lub upieczone buraczki (obrane!) zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Dodać wszystkie suche składniki. Czekoladę rozdrobnić na mniejsze kawałki. Dolać mleko. Bardzo dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia lub dokładnie natłuszczonego olejem kokosowym. Na wierzch ułożyć pralinki Rawnello z kokosem i migdałami. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Ostudzić i podawać. Smacznego!
„Moc bakalii ukryta w słodkiej kulce. Wyborne daktyle i rodzynki połączone z migdałami i kokosem – fenomenalny smak i właściwości.”
Skład : daktyl, rodzynki, wiórki kokosowe (20%), migdały (10%)
Zakochana jestem w smaku kokosa, a migdały uwielbiam – jak wszystkie orzechy, bakalie, itd. Cóż się dziwić, że po prostu zachwyciły mnie te kuleczki. Takich słodkości oczekuję w każdym sklepie, byłoby cudownie
Więcej o produktach Raw And Happy znajdziecie TUTAJ, na stronie firmy oraz możecie zakupić je w sklepie internetowym . Polecam
Miłego dnia!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/11/migday-pod-palma-i-czekoladowe-ciasto.html