Wykonanie
Migdały pod
palmą ? Czy to brzmi aby na pewno jak jesienny klimat? … Nie do końca. W każdym razie, dla mnie
kokos i
migdały to połączenie, którym zajadam się cały rok, a szczególnie na święta. Jak można się domyślić,
Migdały pod
palmą, to nazwa kolejnych surowych
bakaliowych kuleczek . Tym razem wersja z
kokosem i
migdałami . Postanowiłam jak zawsze, nie tylko zajadać się nimi
solo, ale też dodać do jakiegoś dania, wypieku, itp. Upiekłam więc ultra
czekoladowe ciacho, żeby było jeszcze ciekawiej – z
burakiem . Niczym brownie, mokre i zbite, ale zdecydowanie nie zakalcowate. Pełne
czekolady . Z przepysznymi kuleczkami Rawnello na wierzchu. Rozpływam się na samą myśl o tym jaki ten wypiek był pysznySmakuje jeszcze lepiej niż wygląda, przekonajcie się koniecznie!

czekoladowo-
kokosowe ciasto z
burakiem i kuleczkami z
kokosem Rawnellochocolate-coconut beetroot
cake with Rawnello coconut ballsSkładniki:1/2 szklanki
mąki orkiszowej pełnoziarnistejkopiasta łyżka
mąki kokosowejopcjonalnie: łyżka wiórek
kokosowych
łyżka
kakaołyżka
siemienia lnianego (tu: złote)szczypta
cynamonułyżka
syropu daktylowego1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej lub
proszku do pieczenia2 malutkie
buraczki lub jeden średni (ugotowane lub upieczone)ok. 1/3 szklanki
mleka roślinnego (najlepiej
sojowe lub
kokosowe)garstka ziaren kakaowcakostka/dwie
gorzkiej czekolady (tu: 90%)opcjonalnie: kuleczki
kokosowe RawnelloUgotowane lub upieczone
buraczki (obrane!) zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Dodać wszystkie suche składniki.
Czekoladę rozdrobnić na mniejsze kawałki. Dolać
mleko. Bardzo dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia lub dokładnie natłuszczonego
olejem kokosowym. Na wierzch ułożyć pralinki Rawnello z
kokosem i
migdałami. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Ostudzić i podawać. Smacznego!

„Moc
bakalii ukryta w słodkiej kulce. Wyborne
daktyle i
rodzynki połączone z
migdałami i
kokosem – fenomenalny smak i właściwości.”Skład :
daktyl,
rodzynki,
wiórki kokosowe (20%),
migdały (10%)

Zakochana jestem w smaku
kokosa, a
migdały uwielbiam – jak wszystkie
orzechy,
bakalie, itd. Cóż się dziwić, że po prostu zachwyciły mnie te kuleczki. Takich słodkości oczekuję w każdym sklepie, byłoby cudownieWięcej o produktach Raw And Happy znajdziecie TUTAJ, na stronie firmy oraz możecie zakupić je w sklepie internetowym . PolecamMiłego dnia!
