ßßß Cookit - przepis na Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 puszka brzoskwiń
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 ząbki czosnku
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
kilka listków mięty
Czas przygotowania: 10 min
Lubicie kontrasty smakowe? Czasami potrafią nieźle zaskoczyć, ale przy tym całkiem dobrze się uzupełnić. No i na talerzu robi się dość kolorowo.
Połówki brzoskwiń wyciągam z puszki i otrzepuję nieco z zalewy. Jeśli odrobina zostanie, nie martwię się. W niczym nie będzie przeszkadzała. Będę układała brzoskwinie na półmisku dziurą po pestce do góry. Żeby nie jeździły i nie przewracały się, odcinam odrobinę spodu.
Tuńczyka przekładam z puszki na sitko i odciskam, żeby był dość suchy. Następnie wkładam go do blendera. Obieram czosnek i dodaję do tuńczyka. Całość miksuję na w miarę jednolite kawałeczki. Dodaję majonez (używam light), doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Nakładam teraz otrzymaną pastę na brzoskwinie i dla dopełnienia smaku dodaję do każdej połówki po jednym listku mięty. No i gotowe!
Do brzoskwiń idealnie bułka, bagietka albo tost.
A jeśli wolicie tuńczyka bardziej tradycyjnie, możecie użyć pasty po prostu do posmarowania pieczywa. Smacznego!
Podobne przepisy
Błyskawiczne pasty z tuńczyka
Salsa paprykowa ze smażoną cukinią
Sałatka warstwowa z tuńczykiem lub kurczakiem
Pasta z awokado
Placki z cukinii i fety
Źródło:http://www.gryzz.pl/brzoskwinie-faszerowane-pasta-z-tunczyka