ßßß Cookit - przepis na Pasta rybna z papryką

Pasta rybna z papryką

nazwa

Wykonanie

Wersja fit pasty na kanapki. Coś dla osób, które nie jedzą mięsa i nie mają pomysłu na śniadania lub kolacje:)
Składniki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 średnie papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Krok 1
Paprykę kroimy na pół, oczyszczamy z pestek i pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Następnie studzimy w folii spożywczej i obieramy ze skórki. Tuńczyka odcedzamy z sosu, dodajemy do niego wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny oraz paprykę. Wszystko blendujemy na gładką masę.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)
Podobne wpisy
Przekąski, zakąski na imprezę cz. 2
Szpinak z tuńczykiem
Pekinka z tuńczykiem
Sałatka śledziowa z papryką
Pasta z pieczonej papryki i czosnku
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/10/14082/pasta-rybna-z-papryka