ßßß
Składniki:4 jajka1 puszka tuńczyka w sosie własnym100 g świeżego szpinaku1 duży ząbek czosnku1 łyżka natki pietruszkiłyżka soku z cytryny2 łyżki majonezusól, pieprzJajka ugotować na twardo. Szpinak przebrać odcinając grubsze ogonki, umyć, osuszyć, wrzucić do garnka i gotować w sosie własnym dwie minuty. Ostudzić.Otworzyć puszkę z tuńczykiem i odcedzić go z zalewy. Posiekać natkę pietruszki.Obrane jajka rozgnieść widelcem. Szpinak posiekać.Jajka wymieszać z posiekanym szpinakiem, rozdrobnionym tuńczykiem, natką oraz ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.Dodać sól i pieprz według uznania. Następnie dodać sok z cytryny i majonez. Wszystko dobrze wymieszać.Schłodzić i podawać na kanapkach.Przepis dodaję do akcji Wedelki: