ßßß
Należę do grona osób, które bardzo lubią tuńczyka. Dlatego też, kiedy odkryłam przepis na kotlety z tuńczyka wiedziałam, że to danie na stałe zagości w moim domu. Tym bardziej, że przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a to jest dla mnie bardzo ważne. Przepis ten został "sprzedany" dalej i cieszy się dużym uznaniem wśród moich znajomych, dlatego też gorąco polecam.Przepis na około 12 kotlecików:2 puszki tuńczyka w sosie własnym25 sztuk krakersów1 cebula2 ząbki czosnku1 jajko6 łyżek majonezu1 łyżeczka soku z cytryny2 łyżki musztardy1 łyżka natki pietruszkisól, pieprzbułka tartaKrakersy wkładamy do woreczka foliowego, rozgniatamy wałkiem do ciasta i wsypujemy do miski. Dodajemy odsączonego tuńczyka, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, roztrzepane jajko, majonez, musztardę, sok z cytryny, natkę pietruszki oraz pieprz i sól do smaku. Wszystko mieszamy mokrymi rękami i formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.Smacznego!