Wykonanie
Ostatnio bardzo często na obiad robię kotlety faszerowane. Robi się je troszkę dłużej od zwykłych ale farsz nadaje kotletom nowego odmiennego smaku. Domownicy wręcz domagają się urozmaicenia tradycyjnych potraw, a i mi znudziły się takie oklepane gołe
mięso.

6 kotletów
schabowych lub drobiowych2
cebule3-4 ząbki
czosnku10 dkg
żółtego sera1 pęczek
natki pietruszki1-2 łyżki
majonezusólpieprz2
jajabułka tartatłuszczKotlety doprawić i rozbić na płaty.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Natkę drobno pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. do przestudzonej
cebuli dodać starty na grubych oczkach
żółty ser,
czosnek i
majonez . Doprawić do smaku
solą i
pieprzem i dodać
natkę.Na kotlety nakładać farsz złożyć na połowę , panierować i usmażyć na patelni.