ßßß
Składnikipasta I:1 puszka tuńczyka w sosie własnym2 łyżeczki koncentratu pomidorowegosólpieprzpasta II:1 puszka tuńczyka w sosie własnym1 kopiasta łyżeczka majonezuszczypioreksólpieprzCzas przygotowania: 5 minBrakuje Wam czasami pomysłów na przekąskę lub kolację? Jeśli tak, to mam idealne rozwiązanie – kolorowe kanapki z tuńczykiem. Zrobienie pasty z tuńczyka to minuta, może dwie.Tuńczyka wrzucam do blendera i miksuję na gładką masę. Rozdzielam go do dwóch salaterek. Do pierwszej dodaję koncentrat pomidorowy, odrobinę soli i nieco pieprzu. Mieszam wszystkie składniki.Do drugiej salaterki dodaję majonez, pokrojony drobno szczypiorek lub szczypior z cebuli, sól i pieprz, no i również mieszam wszystko.Pozostaje posmarować kanapkę. A do tego idealnie się nada mizuna lub rukola – albo obie rośliny jednocześnie ;) Kawałek sera i pomidor. Barwnie i smacznie.
Podobne przepisyBrzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka
Naleśniki z mięsemSałatka warstwowa z tuńczykiem lub kurczakiemTrzy błyskawiczne dipy
Sałatka jarzynowa w galarecie