Wykonanie
SkładnikiNaleśniki0,5 l
wody gazowanej0,5 l
mleka2
jajka0,5 kg
mąkiszczypta
soli1/4 szklanki
olejuszczypta
sodyłyżeczka
cukruFarsz
pierś z kurczakapieczarkipaprykacebulasólpieprzpapryka ostrałyżka
masłaolej do smażeniaSposób przygotowaniaSkładniki na naleśniki dokładnie ze sobą łączymy, aby w naszym cieście nie było grudek. Smażymy na kropli
oleju.
Pierś z kurczaka bardzo cienko rozbijamy, opruszamy
solą,
pieprzem i
papryką.
Cebulę kroimy w kostkę i chwilę dusimy na
maśle, dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę, a na końcu oczyszczone i pokrojone
pieczarki. Wszystko razem dusimy do miękkości.Na naleśnika układamy
pierś z kurczaka i łyżkę farszu
pieczarkowego, wszystko razem zawijamy w rulonik, panierujemy w
jajku i
bułce tartej, smażymy na bardzo małym ogniu.

Smacznego