ßßß Cookit - przepis na Jajko i bułka tarta do panierowania

Jajko i bułka tarta do panierowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
Naleśniki
0,5 l wody gazowanej
0,5 l mleka
2 jajka
0,5 kg mąki
szczypta soli
1/4 szklanki oleju
szczypta sody
łyżeczka cukru
Farsz
pierś z kurczaka
pieczarki
papryka
cebula
sól
pieprz
papryka ostra
łyżka masła
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą łączymy, aby w naszym cieście nie było grudek. Smażymy na kropli oleju.
Pierś z kurczaka bardzo cienko rozbijamy, opruszamy solą, pieprzem i papryką.
Cebulę kroimy w kostkę i chwilę dusimy na maśle, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, a na końcu oczyszczone i pokrojone pieczarki. Wszystko razem dusimy do miękkości.
Na naleśnika układamy pierś z kurczaka i łyżkę farszu pieczarkowego, wszystko razem zawijamy w rulonik, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na bardzo małym ogniu.
Smacznego
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,341722586,title,Krokiety-z-kurczakiem,index.html