ßßß
Gofrownicę rozgrzewamy na maksymalną moc. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, sól, stopione masło, żółtko oraz 1/3 ilości mleka. Składniki mieszamy na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Ciasto odstawiamy na 10 minut. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mieszamy delikatnie z ciastem i dodajemy przyprawę do pizzy. Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy ok. 7 minut. Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzewamy do maksymalnej temperatury.Pierś z kurczaka tniemy w paseczki, solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w półtalarki. Cebulkę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę. Dodajemy mięso i pieczarki i wszystko razem smażymy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na upieczonym gofrze układamy mięso z pieczarkami i cebulką, posypujemy kukurydzą i startym drobno żółtym serem. Przykrywamy drugim gofrem i zapiekamy razem jeszcze kilka minut (aż ser się roztopi). Podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego!