Wykonanie
            Składnikipodwójna 
pierś z kurczaka2 ząbki 
czosnku1 
cebula0,75 l 
bulionu grzybowego1/4 szklanki 
śmietanki 30%1 łyżka 
mąki pszennejsól i 
pieprzpapryka mielona
liść laurowy3 
ziela angielskieolej do smażeniaSposób przygotowania
Pierś z kurczaka myjemy i tniemy po całości w paski, przyprawiamy 
solą, 
pieprzem i 
papryką, smażymy po obydwu stronach. 
Cebule kroimy i delikatnie podsmażamy, dolewamy do niej przygotowany 
bulion grzybowy i dodajemy podsmażone 
mięso, 
liść laurowy, 
ziele angielskie i przeciśnięty przez praskę 
czosnek wszystko razem dusimy około 10 do 15 minut. Całość zagęszczamy roztworem 
mąki i 
śmietany, doprawiamy do smaku 
solą i 
pieprzem.
 Bulion grzybowy
Bulion grzybowygarść 
suszonych grzybów1 l 
wodyszczypta 
lubczykuszczypta 
natki pietruszkiSól i 
pieprz (do smaku)
Grzyby wraz z 
przyprawami , gotować przez ok. 40 min, przecedzić.