ßßß
Cookit - przepis na Dżem jeżynowy z czekoladą i miętą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Dżem jeżynowy z czekoladą i miętą
Składniki
Dżem
Jeżyny
Cukier
Mięta
Czekolada
Kakao
Sok malinowy
Jabłko
Śliwki
Dżem truskawkowy
Rabarbar
Gruszka
Konfitura
Czerwona cebula
Wykonanie
Po lodach
jeżynowych
przyszedł czas na
dżem
jeżynowy
z
czekoladą
i
miętą
. Lubię takie nietypowe
dżemy
… Dżemik smakuje bardzo
jeżynowo
, a
mięta
nadaje mu delikatny świeży smak.
Lubię domowy
dżem
do
serów
wszelakiej
maści
, a ostatnio jestem zafascynowana wędzonym
twarogiem
, który również Wam polecam.Składniki: na około 0,7 l
dżemu
1 l świeżych
jeżyn
150 ml
cukru
6- 7 listków
mięty
50 g
czekolady
, u mnie 70 %
kakao
Jeżyny
oczyść i gotuj z
cukrem
i pokrojoną drobno
miętą
przez około 30 minut na dosyć dużym ogniu stale mieszając aby dobrze odparował. Kiedy
dżem
jest już wystarczająco gęsty dodaj połamaną na kawałki
czekoladę
. Zamieszaj lekko i przełóż
dżem
do słoików. Zakręć i odwróć do góry nogami.Polecane przepisyDomowy
sok malinowy
Dżem
jabłkowo
śliwkowy
ale jaki
Dżem truskawkowo
rabarbarowy
Gruszki
w zalewie szafranowej
Konfitura
z
czerwonej cebuli
Źródło:
http://codojedzenia.pl/dzem-jezynowy-z-czekolada-i-mieta
Przepisy powiązane
Konfitura z borówki brusznicy
Dżem truskawkowo rabarbarowy
Sok i dżem wiśniowy
Dżem z rabarbaru z wanilią - najlepszy
Czekośliwka - czyli powidła śliwkowe z czekoladą
Składniki powiązane (0)