Wykonanie
< Naleśniki tropikalne na
mleku kokosowym z
bananamiCiasto z
jabłkami na
jogurcie >Tarteletki z
cukinią i
pomidoremPodczas jednego z weekendów wpadła moja kochana Monisia, lubimy sobie zrobić coś szybkiego do jedzonka czasami, miałam akurat zrobione zakupy, otworzyłyśmy moją wielką lodówkę, czary mary hokus pokus i powstały szybkie, łatwe i co najważniejsze smaczne tarteletki do naszego pysznego
winka…
Składniki:
Ciasto francuskie gotowe ze sklepu
Pomidor świeży 2szt
Cukinia 1szt
Mozzarella kulki 2 szt
Oliwki czarne i zielone
Ser żółty na wierzchŚwieża
bazylia 1 op
Przyprawa do zapiekanek,
pieprz,
sól,
oreganoWykonanie:Z ciasta wykrawamy średnie kółka ( używając szklanki lub kubka)Blachę z piekarnika wykładamy papierem, na który układamy krążki ciasta.Na ciasto kładziemy plaster
pomidora, plaster
mozzarelli, plaster
cukinii oraz pokrojone
oliwki.Przyprawiamy
przyprawa do zapiekanek,
oregano,
sola oraz
pieprzem lub
chilli wg.upodobańNa sam wierzch naszej piramidki układamy
żółty ser ( pokroiłam w dekoracyjne paski) oraz świeże listki
bazylii.Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temp 180C, około 20-25 min, pilnujmy jednak naszej przekąski żeby się nie spaliła. Kiedy
serek ładnie nam się rozpuści i poczujemy kuszący zapach to czas wyjąc ….i zajadać się…proponuje z jakimś dobrym
winkiemKończę przepis lawendą którą uwielbiam
mieć w kuchni..Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Naleśniki tropikalne na
mleku kokosowym z
bananamiCiasto z
jabłkami na
jogurcie >