Wykonanie
2 Flares Twitter 0 Facebook 2 2 2 2 Flares ×Prosta wiosenno-letnia kuchnia to coś co uwielbam i bardzo sobie cenię. Uwielbiam gdy warzywa są świeże a przygotowane z nich dania cudownie chrupią gdy je gryzę. Cudowność jej sałatki polega na tym, że jest wegańska i możecie jeść ją praktycznie przy większości znanych diet. Dr Ornish zdradza sekrety dobrej i zdrowej kuchni w łatwy i dostępny sposób.
Będę dla was interpretowała jego przepisy, tak aby były jeszcze bardziej lokalne i zgodne z naszym ojczystym smakiem.
Sałatka ta łączy w sobie lekkość, smak dostarczając nam przy tym masy witamin i składników odżywczych.Składniki:4 porcje2 op. Mieszanki ulubionych
sałat lub 2 główki
sałaty masłowej1
czerwona cebula50 g bio
migdałówPęczek
bazyliiPół pęczka
mięty1 duża lub 2 małe
gruszkiSos:3 łyżki kremu balsamicznego-zredukowanego
octu balsamicznego3 łyżki soku 100% z
malin1 łyżka
oliwy z oliwekPrzygotowanie:Składniki sosu utrzeć na emulsję.
Sałatę umyć i porwać. Osączyć. Liście
ziół oberwać z gałązek. Umyć, osączyć i wymieszać z
sałatą.
Gruszki umyć, wytrzeć i pokroić w plastry.
Sałatę z
ziołami wymieszać z sosem. Na wierzchu ułożyć
gruszki, a na nich
migdały. Podawać.Powiązane notki:
Sałatka z
fetą i
gruszkąZielona sałatka z
kiwi,
awokado,
otrębami i
gruszkąSałatka wiosenna z
rzeżuchąSałatka śródziemnomorska z
tuńczykiem i
serem feta