6adminWpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0Sałatka z jagodami, awokado, serkiem kozim i bazyliąSkładniki2 porcje1,5 szklanki jagód1 dojrzałe awokadookoło 80 g sera koziego (miękkiej rolady twarogowej) lub sera fetagarść "grafitowej" bazylii (odmiany Dark), lub zwykłej, zielonejMiodowy dressing balsamiczny:70 ml (niepełne 1/3 szklanki) dobrego octu balsamicznego2 łyżki mioduPrzygotowanieJagody opłukać pod delikatnym strumieniem wody, osuszyć na papierowym ręczniku. Włożyć do salaterki, dodać obrane i pokrojone na kawałki awokado oraz pokruszony ser kozi. Dodać bazylię, polać miodowym dressingiem balsamicznym i delikatnie wymieszać.