ßßß
Składniki2 porcje:1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej2 jajka1 jabłkocynamonolejulubione dodatki: dżem, cukier puder, ksylitol, twarożek – dowolne, u nas był to deser czekoladowyDo masy można dodać też ulubione orzechy lub bakalie.Przygotowanie:Jajka rozmącamy, dodajemy do nich starte na grubych oczkach jabłka ( jeśli ma miękką skórkę to nie musimy go obierać) oraz cynamon i kaszę.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, kładziemy placki, łyżka ciasta na sztukę. Smażymy po 1-2minuty z każdej strony.Podajemy.Powiązane notki:Słodka bakaliowa Zapiekanka z kaszyPlacki z cukinii z miodemPlacuszki – pancakes malinowe z żytniej mąkiPyszne placki z dyniPlacki owsiane z jabłkiem – fitness ( dieta dla sportowców)