Wykonanie
2 Flares Twitter 0 Facebook 2 2 2 2 Flares ×Każdy jadł chyba racuchy z
jabłkami. Ja przygotowuję je na wiele sposobów tym razem bazą była
kasza gryczana, która pozostała Nam z obiadu. Takie placuszki będą idealne na śniadanie lub do pracy, zapakowane w pojemniczku, są mięciutki i pyszne, słodkie dzięki
jabłku, smak
jajek nie jest w nich dominujący. Nam smakowały.

Składniki2 porcje:1 szklanka ugotowanej
kaszy gryczanej2
jajka1
jabłkocynamonolejulubione dodatki:
dżem,
cukier puder,
ksylitol,
twarożek – dowolne, u nas był to deser
czekoladowyDo masy można dodać też ulubione
orzechy lub
bakalie.Przygotowanie:
Jajka rozmącamy, dodajemy do nich starte na grubych oczkach
jabłka ( jeśli ma miękką skórkę to nie musimy go obierać) oraz
cynamon i
kaszę.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną
oleju, kładziemy placki, łyżka ciasta na sztukę. Smażymy po 1-2minuty z każdej strony.Podajemy.Powiązane notki:Słodka bakaliowa Zapiekanka z
kaszyPlacki z
cukinii z
miodemPlacuszki – pancakes
malinowe z żytniej
mąkiPyszne placki z dyniPlacki owsiane z
jabłkiem –
fitness ( dieta dla sportowców)