Wykonanie
Składniki :1 duże
jabłkojajko3/4 szklanki
płatków owsianych1 łyżka
miodu1 łyżeczka
cynamonu1 łyżka
oleju roślinnego1 łyżka
mąki kukurydzianejłyżka posiekanych
orzechów włoskicholej kokosowy do smażeniaPrzygotowanie :
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce,
jajko roztrzepać, dodać
miód,
cynamon,
olej,
orzechy i
mąkę, starte
jabłko - dokładnie połączyć składnikiNa koniec dodać
płatki i jeszcze raz wymieszać dokładnie, odczekać około 15 min. by
płatki spęczniałyNa rozgrzanym
oleju smażyć cienkie, niewielkie placuszki na rumiano z obu stron.
W oryginalnym przepisie znalezionym w "Poradach na zdrowie" ( Nr. 4 2015) z tych składników pieczone były
ciasteczka w temp. 180 *C.Ja część też upiekłam, ale były tak kruche, że resztę postanowiłam usmażyć. Dla mnie takie były smaczniejsze.