0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Kto nie ma ochoty na pyszne i szybkie ciasto? Ja miałam chęć na coś czekoladowego w cięższej, wilgotnej formie. Zrobiłam więc szybkie niby brownie. Prawdziwe robi się z dużej ilości masła i czekolady, tutaj zastosowałam trik z użyciem proszku – jeśli użyjecie sody ciasto pięknie wyrośnie i będzie puszyste – wypróbujcie tą opcję – uzyskacie babkę czekoladową.Składniki:forma 10 x 22 cm (mała keksówka)2 szklanki ulubionej mąki pszennej ( 1 razowa i 1 tortowa )1 szklanka maślanki1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej2 łyżki kakao3/4 szklanki cukru1/2 szklanki oleju1 jajko1 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Wszystkie składniki miksujemy/ucieramy przez 5 minut.Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.Pieczemy 45-50 minut.Powiązane notki:Ekspresowe zdrowe i słodkie Rogale niby marcińskieEkspresowe ciasto cynamonowe z malinamiEkspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałamiJabłecznik z migdałami z ZakopanegoOszczędne Piaskowe Ciasto z białek ze śliwkami