ßßß
Składniki:2 słodkie jabłka1 duży burak3 marchewkigarść kiszonej kapusty z beczki – taką polecam1 cebulaoliwa z oliwek – 3-4 łyżkisól, pieprz,ewentualnie łyżka cukru ( ja jej nie dałam, tym razem cukier pełni tu funkcję korekcji smaku)Przygotowanie :Marchew, buraka i jabłka myjemy i obieramy. Ścieramy na grubych oczkach tarki.Dodajemy posiekaną drobno cebulę, kapustę, mieszamy i doprawiamy, solą , pieprzem , cukrem i oliwą.Smacznego!Powiązane notki:Surówka z pora, marchewki i jabłka, tradycyjnaSurówka do obiadu: Rzepa z chrzanem i rodzynkamiShoarma z kurczaka z frytkami,domową pitą, sosem i surówkąChleb razowy z fasolową salsąSurówki do obiadu: marchewka z jabłkiem