ßßß Cookit - przepis na Surówka z rzepy w sosie chrzanowym

Surówka z rzepy w sosie chrzanowym

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Jestem wielbicielką zdrowych i pysznych dodatków do obiadu, zwykły kotlet podany z pyszną surówką zyskuje wiele w oczach naszych domowników lub gości. Dziś polecam Wam surówkę z rzepy. To zimowe warzywo jest pyszne zarówno w słodkim jak i pikantnym sosie, chrzan tylko podkreśla jego smak, a jabłko i marchew nadają surówce słodyczy. Ja podaję ją do smażonego mięsa i ryb.
Składniki:
1 długa i duża rzepa ( ok. 300 – 350 g)
1 marchew ( ok. 200 g)
1 jabłko ( ok. 200 g)
2 łyżki chrzanu tartego
3 łyżki gęstej śmietany 18 %
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Warzywa i owoc myjemy i obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy śmietanę i chrzan, mieszamy i doprawiamy.
Smacznego!
Jak widzicie przygotowanie takiej surówki nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt ? Jest świetny. Porcja witamin w szary i chłodny dzień, chociaż muszę stwierdzić, że robi się on coraz dłuższy i piękniejszy
Powiązane notki:
Surówka do obiadu: Rzepa z chrzanem i rodzynkami
Surówka z pora, marchewki i jabłka, tradycyjna
Surówka wielowarzywna z burakiem
Surówki do obiadu: marchewka z jabłkiem
Filet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilli
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/02/06/surowka-z-rzepy-w-sosie-chrzanowym