Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Jestem wielbicielką zdrowych i pysznych dodatków do obiadu, zwykły kotlet podany z pyszną surówką zyskuje wiele w oczach naszych domowników lub gości. Dziś polecam Wam surówkę z
rzepy. To zimowe warzywo jest pyszne zarówno w słodkim jak i pikantnym sosie,
chrzan tylko podkreśla jego smak, a
jabłko i
marchew nadają surówce
słodyczy. Ja podaję ją do smażonego
mięsa i ryb.
Składniki:1 długa i duża
rzepa ( ok. 300 – 350 g)1
marchew ( ok. 200 g)1
jabłko ( ok. 200 g)2 łyżki
chrzanu tartego3 łyżki gęstej
śmietany 18 %
sól,
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Warzywa i owoc myjemy i obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy
śmietanę i
chrzan, mieszamy i doprawiamy.Smacznego!Jak widzicie przygotowanie takiej surówki nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt ? Jest świetny. Porcja witamin w szary i chłodny dzień, chociaż muszę stwierdzić, że robi się on coraz dłuższy i piękniejszyPowiązane notki:Surówka do obiadu:
Rzepa z
chrzanem i
rodzynkamiSurówka z
pora,
marchewki i
jabłka, tradycyjnaSurówka wielowarzywna z
burakiemSurówki do obiadu:
marchewka z
jabłkiemFilet z Czarniaka w
sezamie z warzywami w słodkim sosie
chilli