Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Zapewne większość z Was, tak jak ja, nie wyobraża sobie obiadu bez surówki. Dziś do mojego obiadu zaserwowałam dwie, oba przepisy pokażę Wam. Pierwszym z nich jest ta z
rzepy, z
rodzynkami i
chrzanem. Odświeżająca smak, słona i chrupka
rzepa ze słodkimi
rodzynkami i odrobiną
chrzanu to zestaw idealny do dań lekko słodkich, np. pieczonej
kurczaka,
schabu czy wszelakich kotletów.
Składniki:1 duża biała
rzepa4 łyżki
śmietany2 łyżki
rodzynek1 łyżka tartego
chrzanusólPrzygotowanie:
Rzepę myjemy, obieramy, ponownie myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki.Warzywo solimy (1/4-1/2 łyżeczki ) dodajemy
rodzynki,
chrzan i
śmietanę, mieszamy. Surówkę dobrze jest odstawić na kilka minut, np. przygotować ok 20 minut przed podaniem obiadu.Smacznego!
Powiązane notki:Waniliowa słodka zupa dyniowa z
rodzynkamiPancakes jaglane z
jabłkiem i
rodzynkamiShoarma z
kurczaka z frytkami,domową
pitą, sosem i surówką