Wykonanie
Oto moja druga propozycja na
chrzan. Wspominałam już, że nie jestem twardzielem i bez dodatków jest dla mnie zbyt ostry. :-)
Jabłko dodaje mu delikatności, ostry smak
chrzanu równoważony jest przez słodko-kwaśne
jabłko. Polecam domową produkcję
chrzanu, bez sztucznych dodatków, bez "E" w składzie. Kiedy zrobimy go sami wiemy co jemy a na dodatek jemy smacznie. I gwarantuję, że z pomocą blendera nie zajmie nam to więcej niż 15 minut.

100g
chrzanu1 średniej wielkości
jabłko2 łyżki
śmietanysól1. Korzenie
chrzanu obieramy, ścieramy na tarce (drobne oczka) lub miksujemy w blenderze.2.
Jabłko ścieramy na małych oczkach tarki.3.
Chrzan i
jabłko łączymy ze
śmietaną. Solimy. Odstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin.
