ßßß
Składniki:125 g mąki samorosnącej200 g pure ziemniaczanego1 łyżeczka przyprawy do piernika3 łyżki wiórków kokosowych1 1/2 łyżki oleju2 łyżki cukru ( u mnie brązowy)3 łyżki soku pomarańczowego lub wody i aromatu pomarańczowegoPrzygotowanie:Piec nastawiamy na 200 stopni z termoobiegiem, góra dół. Jest to przepis ekspresowy, więc zanim się nagrzeje będziecie już mieli bułeczki do włożenia do pieca.Mąkę mieszamy z cukrem, wiórkami,przyprawą.Ziemniaki mieszamy z olejem, sokiem oraz zapachem. Ugniatamy aby zmiękły.Wałkujemy i wykrawamy szklanką kółeczka.Pieczemy 15 minut, po czym wyciągamy z pieca i jemy ciepłe.Dzięki ziemniakom, takie bułeczki można długo przechowywać i pozostają świeże
moje dzisiejsze śniadanie, bułeczki z masłem twarogiem i miodem, pychotkaSmacznego!Powiązane notki:Bułeczki scones piernikowo-pomarańczowe, chrupiące śniadanko ze świąteczną nutąSłodkie rożki – bułeczki ziemniaczane z czekoladą, makiem, daktylami i arakiemEkspresowe Ziemniaczano – czekoladowe bułeczki scones