Wykonanie
Ekspresowy przepis na
ciastka, gdy akurat najdzie nas ochota na coś słodkiego, a sklepy już pozamykane, a te które otwarte daleko i z absurdalnymi cenami.- pół kilo
mąki- 1/2 - 2/3 szklanki
cukru (zależy jak bardzo słodkie lubimy)- pół szklanki
wiórków kokosowych- pół szklanki
oleju- około pół szklanki
wody- tabliczka wegańskiej
szekolady- garść
rodzynek+ opcjonalnie łyżeczka
proszku do pieczenia+ opcjonalnie
cukier migdałowyWymieszać suche składniki, dodać
olej i
potem stopniowo
wodę. Konsystencja powinna nam pozwolić na wyrobienie ciasta.
Czekoladę drobno siekamy, dorzucamy do ciasta razem z
rodzynkami i mieszamy. Formujemy w rękach małe kulki, które
potem rozpłaszczamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na około 10-15 minut.