Wykonanie
Przeglądając dziś swoje zdjęcia natrafiłam na kilka takich , o których zapomniałam..i po prostu muszę nadrobić swoje zaległości i wstawić zaległe przepisy..a jest trochę tego..a wolnego czasu ostatnio brak..Na początek a la
steki z
wieprzowego mięsa pieczone na patelni grillowej..lepsze pewnie byłyby z
mięsa wołowego i z prawdziwego grilla..ale i te wieprzowe upieczone na patelni grillowej były pyszne...
mięso wieprzowe lub wołowe
stek-
przyprawa gruboziarnista
olejMięso pokroić na plastry , natrzeć
oliwą i
przyprawą do
steków , piec na grillu lub na patelni grillowej.
Stek -
przyprawa gruboziarnista
Steki, czyli filety z najszlachetniejszych części
wołowiny to przysmak
rodem z Ameryki Południowej. Uznawane są przez koneserów jak również stuprocentowych mężczyzn za najlepsze danie
mięsne. Grill to najpopularniejszy i najlepszy sposób na przygotowanie
steku. Aby wydobyć najlepszy smak szlachetnego
mięsa wołowego, wystarczy dodać do niego
Stek przyp
rawę gruboziarnistą Prymat.
Stek „lubi" konkretny i zdecydowany smak, dlatego mieszanka Prymat zawiera
zioła i
przyprawy w odpowiednio grubo młotkowanej i rozdrobnionej postaci. W jej skład wchodzą:
papryka słodka,
gorczyca biała,
majeranek,
jałowiec,
kolendra,
pieprz czarny,
rozmaryn,
chili,
kurkuma,
tymianek,
ziele angielskie, a także
sól,
warzywa suszone takie jak
czosnek,
cebula i
marchew .