Wykonanie
A.M.A.Z.I.N.G.Składniki:obierki z
ziemniaków (na porcję jak na zdjęciu z ok 5 sztuk)
olej do smażeniaobierki (z umytych, świeżo obranych
ziemniaków) osusz dokładnie papierowym ręcznikiemrozgrzej
olej w rondlu (tyle, żeby obierki pływały)wrzuć je partiami na gorący tłuszcz, zmniejsz ogień na średni, smaż, aż się zrumienią i pojawią się na nich bąble (możesz wyłowić jedną, by sprawdzić, czy są już chrupiące)odsącz na papierowym ręczniku, posyp ulubionymi
przyprawamiSmacznego! :)…Ingredients:potato peelings (for a portion as on the picture from about 5 potatoes)oil for deep fryingpeelings (from cleaned, freshly peeled potatoes) dry with kitchen towelheat the oil in a pan (so the peelings coould float)put peelings on the hot oil in portions, reduce the heat to medium, fry until they golden brown all covered with bubbles (try one to check if it’s crispy already)dry with the kitchen towel, sprinkle with favourite spicesBon appetit! :)