ßßß Cookit - przepis na Kurczak w papirusie domowym

Kurczak w papirusie domowym

nazwa

Wykonanie

Piersi kurczaka natarłam dokładnie wszystkimi przyprawami.
Dwa kawałki papieru do pieczenia posmarowałam olejem przy pomocy pędzelka.
Pierś układałam na jednym brzegu papieru do pieczenia i składałam go na pół, przykrywając nim wierzch mięsa.
Rozgrzaną patelnię również posmarowałam olejem.
Mięso zawinięte w papier do pieczenia układałam na patelni. Smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z każdej strony (piersi, których użyłam nie były duże - jeśli będziecie wykorzystywali większe, czas smażenia może się wydłużyć - aby mięso nie było surowe w środku).
Kurczaka podawałam z miętowo-papryczkowym kuskusem.
Źródło:http://kulinarny-pamietnik.blogspot.com/2015/10/kurczak-w-papirusie-domowym.html