ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka w panierce Prymat

Pierś kurczaka w panierce Prymat

nazwa

Wykonanie

przyprawa Kotlet Panier Prymat
1 duża podwójna pierś kurczaka
olej
Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić, zwilżyć wodą i obtoczyć w panierce, mocno dociskając mięso. Smażyć na gorącym oleju.
Kotlet panier do mięs dzięki starannie dobranym składnikom panierka nadaje niepowtarzalny smak, aromat i wygląd przygotowywanym daniom. Zapobiega nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu podczas smażenia, zachowując przy tym naturalną soczystość mięsa. Ma zastosowanie do panierowania wszelkich rodzajów mięs. Opakowanie 90g.
Opinia : Przyprawa przyda się nam gdy nie chcemy tracić czas na obtaczanie kotleta w mąkę, jajko i bułkę. Wystarczy tylko zwilżyć mięso. Panierka dobrze się trzyma, nie odpada (może pojedyncze grudki). Nie jest za słona. Ciekawe rozwiązanie, można spróbować, zamiast tradycyjnej panierki.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/08/piers-kurczaka-w-panierce-test.html