Wykonanie
Dyniowa zupa zawsze była potrawą, której nie udawało mi się zrobić dobrze… Tym razem, zupełnie niespodziewanie, wyszła bardzo smaczna :D A dodatek
sera sprawia, że jest jeszcze smaczniejsza :)…Making pumpkin soup always was a struggle to me.. But this
time, miraculously, it’s tasty :D And cheese makes it even tastier :)Składniki:
dynia o wadze ok 1,6 kg1 łyżka
oleju1 średnia
cebula2
marchewki1
jabłko1l
napoju migdałowego1 łyżeczka
cynamonu0,5 łyżeczki
chilli w płatkach3
gożdzikisóltwardy
ser, np
grana padano lub
parmezanobierz
dynię, pozbądż się wnętrza z pestkami i pokrój miąższ w kostkępokrój
cebulę w półplasterkiobierz
marchewkę i pokrój w plasterkiprzekrój
jabłko na 4, wytnij gniazdo nasienne, pokrój miąższ w kostkę w dużym garnku z grubym dnem podsmaż na
oleju cebulę i
marchewkę, następnie dorzuć
dynię i
jabłko, i smaż jeszcze chwilkę na średnim ogniuzalej
napojem migdałowym, dodaj
cynamon,
goździki,
chilli i szczyptę
soligotuj na średnim ogniu aż będziesz mógł rozgnieść
dynię o ściankę garnkazdejmij garnek z ognia, zmiksuj zupę przy pomocy blendera, wyłów
goździkipodaj z tartym
serem na wierzchu*Smacznego! :)*oczywiście jeśli jesteś weganinem, nie dodawaj
sera…Ingredients:pumpkin (about 1,6kg)1 tbsp oil1 medium onion2 carrots1 apple1l almond milk1 tsp cinnamon0,5 tsp
chilli flakes3 clovessalthard cheese, f.e.
grana padano or
parmesanpeel pumpkin, get rid of it’s inside and seeds, dice pulpslice onionpeel carrots, slicecut apple in four, get rid of seed slot, dicein a big pot with a thick bottom fry onion and carrot, add pumpkin pulp and apple, and fry for a little longer on a medium heatadd almond milk, cinnamon, cloves,
chilli and a pinch of saltboil on a medium heat until you can
mash pumpkin on the
side of a pottake the pot off of heat, blend the soup, take cloves out
serve with shaved or grated cheese*Bon appetit! :)*of course if you are vegan, skip the cheese



…PRZYGOTOWANE Z UŻYCIEM PRODUKTÓW ALPRO
Napój migdałowy Alpro produkowany jest z całych, prażonych
migdałów najwyższej jakości, pochodzących z
krajów śródziemnomorskich. Nie zawiera sztucznych barwników, substancji słodzących oraz laktozy i ma naturalnie niską zawartość nasyconych tłuszczów.
Napój migdałowy Alpro to subtelna, lecz wyraźna nuta
migdałów, którą można cieszyć się o każdej
porze dnia.