Wykonanie
Spaghetti z
cukinią i
pieczarkami to sposób na ekstremalnie szybki i smaczny obiad. Przygotowanie zajmie nam dosłownie 15 minut. Podsmażone
pieczarki z
cebulką i
cukinią z dodatkiem
ostrego chilli, wymieszane z
makaronem ugotowanym al dente i posypane
serem i
pieprzem to nadspodziewanie dobre jedzenie. Spaghetti z
cukinia i
pieczarkami robiłam ostatnio 2
razy w przeciągu tygodnia i znowu mam na nie ochotę.

300 g suchego spaghetti1 mała
cukinia o wadze ok 200 g, starta na tarce o grubych otworach1
cebula, pokrojona w kostkę8 średniej wielkości
pieczarek, startych na tarce o grubych otworach1 mała
papryczka chilli, drobno posiekana lub 1 łyżeczka
płatków chillisól i świeżo zmielony
kolorowy pieprz do smaku4 łyżki
oleju do smażenia50 g
sera Grana Padano(lub
parmesanem)Na patelni rozgrzewamy
olej, dodajemy
cebulę i
chilli, smażymy ok 2 minut po czym dodajemy
pieczarki i
cukinię i całość smażymy ok 10 minut, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie gotujemy
makaron w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Przecedzamy, wkładamy z powrotem do garnka, w którym się gotował, dodajemy przygotowany sos warzywny i bardzo dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy
startym serem. Doprawiamy kolorowym, świeżo zmielonym
pieprzem.