ßßß
sposób przygotowania : makaron wrzuciłam do lekko posolonego wrzątku i ugotowałam na półtwardo, odcedziłam dokładnie i odstawiłam żeby wystygł.Grzyby, same kapelusze, dobrze oczyściłam, umyłam i osączyłam. Pokroiłam w grube paski. Cebulę obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Na patelni rozgrzałam olej z masłem, zeszkliłam cebulą, dodałam grzyby i smażyłam razem ok. 5-10 minut aż odparowała cała woda, którą puściły grzyby. Zawartość patelni wymieszałam z przestudzonym makaronem. Wbiłam jajka, dosypałam natkę i starty ser oraz bułkę tartą, doprawiłam do smaku i dokładnie wymieszałam.Ja swoją formę na muffiny, w której zamierzałam upiec babeczki, wyłożyłam papilotkami, ale jeszcze lepiej wgłębienia posmarować masłem i obsypać tartą bułką. Do każdej naszykowanej foremki nałożyłam porcje masy do pełna - wystarczyło mi jej na 8 zapiekanek. Formę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piekłam ok. 30 minut. Podałam zaraz po upieczeniu, na gorąco.