Wykonanie
Muszę przyznać ,że nigdy wcześniej nie
jadłam zupy ze
szparagów.Nadszedł najwyższy czas żeby spróbować.Z wielu przepisów wybrałam lekką zupę i urozmaiciłam ją serowymi pierożkami .

Zupa szparagowainspirowana przepisem PinosSkładniki2 l
wywaru drobiowego lub warzywnegopęczek
zielonych szparagów pokrojonych na 2-3 cm kawałki (końce łodyg odłamane i zachowane na później)1
cukinia1 duża
cebulatortellini z nadzieniem
serowym ( uzyłam gotowych)W rondlu na
oliwie podsmażamy
cebulę pokrojoną w piórka i plasterki
cukini.Dodajemy
szparagi ( bez główek).Zalewamy
bulionem. Dodajemy tortellini i gotujemy na malutkim ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy główki
szparagów i gotujemy jeszcze kilka minut.Doprawiamy zupę
solą i ewentualnie szczyptą
chilli.Smacznego!