Wykonanie
Już od kilku dni chodził mi po głowie omlet, więc z ogromnym apetytem zabrałam się do przygotowań:)Omlet zwykle robię sobie na lekki obiad, rzadziej w formie obfitego śniadania. Ale to właściwie dodatki definiują jego charakter.
Składniki:2
jajkacukinia (ok 5cm kawałek)1/2
pomidoraserek blue
sól,
pieprzchilliPrzygotowanie:Zetrzeć kawałek
cukinii na tarce o grubych okach. Następnie odcisnąć z niej
wodę i wbić 2
jajka. Doprawić
solą,
pieprzem i ulubioną
przyprawą (u mnie
chilli). Masy jest sporo dlatego jeśli nie masz wprawy w odwracaniu na patelni 'luźnego naleśnika' to lepiej zrób 2 cieńsze omlety.Na rozgrzaną patelnie z
oliwą z oliwek wlej masę i na dużym ogniu smaż ok 2min na każdej stronie. W tym czasie pokrój
pomidora w kostkę. Obustronnie wysmażony omlet wyłóż na talerz. Posmaruj połowę
serkiem blue i połóż
pomidory. Złóż na pół i zabieraj się do jedzenia:)