ßßß


Przygotowanie:Mięso umyć , osuszyć.Każdą polędwiczkę przekroić na pół , rozbić cienko używając foli oraz tłuczka.Składniki na marynatę połączyć , dokładnie posmarować każdą polędwiczkę.Składniki na ciasto wymieszać razem za pomocą trzepaczki wg.potrzeby dodać więcej mąki ciasto musi być gęste.Koperek umyć posiekać drobno , wymieszać z mąką oraz ziołami prowansalskimi.Na patelni dobrze rozgrzać sporą ilość oleju ( tak by zakrywał całe dno patelni) Każdą polędwiczkę maczać w cieście a następnie obtaczać w koperkowo-ziołowej panierce.Smażyć 1-2 min z każdej strony.Podawać jako przekąska z ulubionym sosem i danie obiadowe np.z ziemniakami i sałatką.SmacznegoPost navigation← Wyśmienite połączenie białych szparagów z sosem holenderskim oraz grillowanej ziołowej lekko pikantnej piersi kurczaka zostawia niesamowiny smak w ustach. Danie jest przepyszne , bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.Idealne na lekki , syty obiad lub kolację we dwoje :)Pierwszy raz gotowałam zupę z tak dużą ilością pomidorów smażonych na maśle. Pierwszy i na pewno nie ostatni. Tak dobrej pomidorowej jeszcze nigdy nie jadłam. Wszystkim bardzo smakowała :) →