ßßß
Składnikifilet z kurczaka, 300 gramcebula, 1/2 sztukiczosnek, 2 ząbkiimbir, 2 centymetry korzeniaryż basmati, 150 gramwoda, 500-700 mililitrówbrokuły, 1/2 główkigroszek zielony, garśćsól, pieprz, curryoliwa do smażenianatka pietruszki, 1 mały pęczekSposób przygotowania1. Kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić i wstawić do lodówki na 15-30 minut. Przesmażyć na oliwie i przełożyć na talerz.2. Na tej samej nieumytej patelni zarumienić drobno pokrojoną cebulkę, starty czosnek i imbir oraz 1 łyżeczkę curry. Wsypać ryż i zalać wodą (500 ml). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. W razie potrzeby dolać wody. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie wrzucić brokuły i groszek. Gotować aż ryż i warzywa będą miękkie, a woda się zredukuje. Dodać kurczaka i drobno posiekaną natkę, wymieszać. Chwilę podgrzewać.seo.tutorial.lesmeilleur