ßßß
SkładnikiCiasto:suche drożdże, 10 gramciepła woda, 3/4 szklankicukier, 1 łyżeczkamąka pszenna, 300 goliwa, 2 łyżkisól, 1 łyżeczkaFarsz:pesto paprykowe, 6 łyżekmozzarella, 1 duża kulkaszynka dojrzewająca (parmeńska, serrano), 4 plastrypapryka czerwona, 1/4 sztukipomidorki koktajlowe, 6 sztukcebula czerwona, 1/2 sztukiSposób przygotowania1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć. Wrabiać przez 10 minut. W razie potrzeby dolać wody lub dosypać mąki. Całość zasypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości.2. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni (funkcja góra-dól). Ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować w koło. Ułożyć na blaszce posmarowanej olejem. Na ciasto nałożyć pesto i równomiernie rozsmarować. Połowę mozzarelli zetrzeć na tartce i rozsypać po pizzy. Ułożyć szynkę podzieloną na mniejsze części, paprykę pokrojoną w paseczki, pomidorki w ćwiartki i cebulę w piórka. Na koniec położyć resztę mozzarelli pokrojonej w cienkie plastry.3. Piec przez 7-10 minut. Podawać z sosem czosnkowym i pesto paprykowym.generic cialis viagra