Wykonanie

Składnikiskrzydełka drobiowe, 1 kg
oliwa z oliwek, 2 łyżki
sos worcestershire, 1 łyżka
ocet balsamiczny, 1 łyżka
miód, 1 i 1,2 łyżeczki
musztarda węgierska, 1 łyżeczka
papryka ostra wędzona, 1-1 i 1/2 łyżeczki
tymianek i
estragon, po 1/2 łyżeczki
sól morska, świeżo mielony
kolorowy pieprzpapryka żółta i czerwona, po 1/3 sztuki
marchewka, 1 średnia
cebula czerwona, 1/2 sztuki
czosnek, 4-5 ząbkówSposób przygotowaniaSkrzydełka umyć i dokładnie osuszyć.
Oliwę, sos,
ocet,
miód,
musztardę i
przyprawy połączyć.
Mięso obtoczyć w marynacie. Odstawić do lodówki na minimum godzinę. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Papryki i
marchewkę pokroić w paseczki.
Cebulę w grube plastry. Następnie skropić
oliwą i oprószyć
solą,
pieprzem oraz wędzoną
papryką.
Czosnek zmiażdżyć płaską stroną noża. Warzywa ułożyć
między skrzydełkami. Piec kolejne 30 minut. W połowie pieczenia odlać tłuszcz, który wytopi się z
mięsa.