Wykonanie

Składniki
ogórki gruntowe, 3 kg
pieprz, 18 ziarenek
ziele angielskie, 18 ziarenek
liście laurowe, 9 liści
gorczyca, 9 łyżeczek
czosnek, 6 ząbkówZalewa:
woda, 2 l
ocet, 200 ml
sól, 2 łyżki
cukier, 100 g
curry, 2 łyżeczki
papryka ostra, 1 łyżeczkaSposób przygotowania
Ogórki umyć. Pokroić na ćwiartki. Przełożyć do umytych i wyparzonych słoików. Do Każdego włożyć po 2 ziarenka
pieprzu i
ziela angielskiego, po 1 liściu laurowym, łyżeczce
gorczycy oraz kilka plasterków
czosnku.Wszystkie składniki na zalewę umieścić w garnku i zagotować. Zalać nią
ogórki. Słoiki zakręcić.Pasteryzować w garnku przez 10 minut lub w piekarniku rozgrzanym do 110 stopni przez 30 minut.Obrócić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.75 mg voltarenbuy xanax uk