Wykonanie
Papryka przygotowana w domu smakuje najbardziej.Jest chrupiąca i we właściwej zalewie.
Paprykę myjemy i oczyszczamy z nasion.

Kroimy w cząstki o kształcie i wielkości według uznania.Przygotowujemy słoiki z
przyprawami, czyli do każdego słoika:-ząbek
czosnku-kilka ziaren
ziela angielskiego-kilka ziaren
pieprzu-
listek laurowy-szczypta
gorczycy
W dużym garnku gotujemy zalewę.Na jedną porcję:-3 szklanki
wody-0,5 szklanki
octu-łyżka
soli-7 łyżek
cukru-kilka ziarenek
pieprzu,
ziela angielskiego i
gorczycy-3-4
listki lauroweNa 5 kg
papryki przygotowujemy 5-6 porcji zalewy.Do gotującej zalewy wrzucamy pokrojoną
paprykę tak, aby zalewa ją objęła.Od momentu ponownego wrzenia zalewy, gotujemy 5 minut.Przekładamy
paprykę do przygotowanych wcześniej słoików, uzupełniamy zalewą i zakręcamy.
Papryka jest gotowa.Nie wymaga pasteryzowania.Przygotowana w opisany sposób
daje gwarancję, że nie jest przegotowana.

Smacznego!