Wykonanie
Kiedyś przy zaprawianiu
cebulki zostało mi dość sporo zalewy. A, że miałam dużo
czosnku, szybko go obrałam, władowałam do słoika i zalałam zalewą. To był strzał w 10 bo
czosnek wyszedł bardzo pyszny. W tym roku pokusiłam się o dodanie do części słoiczków
papryczki chilli. Jeszcze nie znam efektu ale czy będą pikantne czy nie na pewno bedą bardzo smaczne :)

Składniki na zalewę : ( zalewa taka sama jak w przypadku
papryki czy
cebulek, zawsze
czosnek zaprawiam przy okazji gdy robię tamte )1,5 litra
wody1,5 szklanki
octu10 łyżek
cukru2 łyżki
soliWszystkie składniki zagotowujemy. Odstawiamy aby zalewa przestygła.Ponad to :
czosnekliść laurowyziele angielskiegorczycaDo wcześniej wyparzonych słoików wkładamy
gorczycę,
liście laurowe, ziele.
Czosnek obieramy, ściśle układamy w słoikach, zalewamy zalewą. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut.Smacznego :)