ßßß Cookit - przepis na Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

nazwa

Wykonanie

Przepis mam od mamy. Papryka konserwowa to świetny dodatek do obiadu, sałatki czy też farszu mięsnego.
Składniki:
ok. 2 kg papryki czerwonej i żółtej
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
4 szklanki wody
6 łyżek cukru
1 łyżeczka soli
Do każdego słoika dodajemy:
gorczycę
korzeń chrzanu
ziele angielskie
liść laurowy
ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
1. Paprykę myjemy i kroimy w podłużne kawałki. Dodajemy do słoików z dodatkami wymienionymi powyżej.
2. Zagotowujemy zalewę. Zalewamy paprykę. Pasteryzujemy ok. 15 minut po zagotowaniu.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/09/papryka-konserwowa.html